Mi is az az E-learning?

E-learning a járművezető képzésben

A törvényi megfogalmazás szerint a zárt rendszerű elektronikus távoktatás (e-learning) olyan – elméleti képzési ismeretanyag oktatását digitális tananyag formájában, informatikai hálózaton (internet, intranet) keresztül, zárt rendszerű távoktatási képzésmenedzsment rendszerrel  megvalósító – távoktatási forma, ahol az oktató, az oktatásszervező és a hallgató közös kommunikációs eszköze a számítógép és az informatikai hálózat, továbbá a zárt rendszerű távoktatási képzésmenedzsment rendszer.

Az e-learning a közúti gépjárművezetők, valamint a közlekedési szakemberek kötelező elméleti képzésének vonatkozásában: a nyilvánvaló jogalkotói szándék szerint egy részletesen és szigorúan szabályozott képzési forma. A szabályozásokból adódóan a Tanulók csak minősített és tanúsított, magas színvonalú és ellenőrzött minőségű, akkreditált rendszerrel és e-learning tananyagokkal találkozhatnak. A rendszerrel és a tananyaggal szemben támasztott követelmények következtében a Tanuló tevékenysége és megszerzett tudása nyomon követhető és objektíven ellenőrizhető.

Az E-Educatio informatikai rendszerén futó képzésmenedzsment rendszer a képzésszervezésen túl a hatósági előírásoknak megfelelően manipulálhatatlanul rögzíti és értékeli a tanuló előrehaladását a képzési programban, értékeli az ellenőrző kérdésekre adott válaszait, és eredményeit. A tanuló teljesítményének értékelése alapján végrehajtja továbbá a képzési program szerint lehetséges navigációs kéréseit, például egy adott tananyagrészt csak akkor kezdhet el a tanuló, ha a megelőzőt már befejezte. A rendszer emellett ellenőrzi az oktatás elvégzésének feltételeit, határidejét.

Az E-learning képzésről:

Korszerű, interaktív, multimédiás tananyagok, tesztek, próbavizsgák, amelyek elektronikus, digitális úton érhetők el a tanuló számára, aki a saját számítógépén, internet kapcsolaton keresztül, egy web böngésző segítségével jeleníti meg ezeket.
A képzés moduláris alapon épül fel, figyelembe veszi a tanuló képességeit és készségeit, a saját időbeosztása és haladási üteme szerint halad végig a tananyagon. A rendszer a hatósági előírásoknak megfelelően manipulálhatatlanul rögzíti és értékeli a tanuló képzési programban rögzített előrehaladását, ellenőrző kérdésekre adott válaszait és eredményeit. A tanuló teljesítményének értékelése alapján, egy adott tananyagrészt csak akkor kezdhet el, ha a megelőzőt már befejezte. A rendszer ellenőrzi az oktatás elvégzésének feltételeit, határidejét is.

A képzés előnyei:

 • Időben rugalmas, és nincs helyhez kötve.
 • A tanfolyamra történő jelentkezés folyamatos, a kezdés ideje nincs időhöz, vagy létszámhoz kötve.
 • Bárhol és bármikor elérhető, ahol van számítógép és internetkapcsolat.
 • Önállóan, mégis ellenőrzötten és szabályozottan, saját időbeosztás és tempó szerint lehet előrehaladni, a tanulást bármikor meg lehet szakítani, majd folytatni.
 • Korszerű és szórakoztató tanulást biztosít az informatika eszközrendszerét felhasználva, életszerű példák és szimulációk segítségével.
 • A már elvégzett részek tetszőleges számban újra tanulhatóak, a tesztek tetszőleges számban ismételhetőek.
 •  A tanfolyam végén a tanuló képzés igazolást kap, amellyel elméleti vizsgára jelentkezhet.
 • A beiratkozás feltételei megegyeznek a tantermi képzés feltételeivel.

A képzéshez az alábbi informatikai környezettel kell rendelkezni:

 • Operációs rendszer: Windows XP, Windows Vista, Windows 7
 • Böngésző: Internet Explorer 8/9, Mozilla Firefox 4.5
 • Flash lejátszó: legutolsó, frissített változat
 • Képernyőfelbontás: 1024×768, 1920×1080 (ajánlott)
 • Internet letöltési sebesség: min. 768 Kbps.

Belépés az e-learning felületre: https://etitan.hu/site/ (Felhasználónévhez előzetes beiskolázás szükséges Ügyfélszolgálatunkon)

About the Author

Leave a Comment

şehirler arası nakliyat manisa şehirler arası nakliyat şehirler arası nakliyat şehirler arası nakliyat şehirler arası nakliyat profesyonel evden eve nakliyat dalaman şehirler arası nakliyat evden eve nakliyat
evden eve nakliyat