Tanfolyamok

KRESZ tanfolyam oktatás:

Tanfolyam kezdése akár 1 órán belül (KRESZ elmélet)

Helyi tantermi  KRESZ oktatás

 E-learning távoktatás

Közúti elsősegély tanfolyam vizsga szervezés.

Elméleti oktatásunk úgy motoros, mint személy-gépkocsivezetői tanfolyamainkon tantermünkben történik. Elméleti oktatóink az Innovációs és Technológiai Minisztérium által engedélyezett legkorszerűbb oktatóprogramokat használják, táblai rajzokkal színesítve, élő előadásban.Számítógépeinken korlátlan ingyenes gyakorlási lehetőséget biztosítunk. Gépeinken a feltelepített tesztkérdések tartalmilag és formailag is megfelelnek a járművezetői hatósági vizsga anyagának!

2015-től az összes kategóriás KRESZ tanfolyam elvégezhető E-learning képzés keretében is.Mi is az az E-learning?
Egy új képzési forma, amelyben a Kresz elméleti oktatása számítógép és internet segítségével történik, nem tanteremben. Azoknak ajánlható, akik munkájuk, időbeosztásuk, elfoglaltságuk miatt nem tudnának bejárni tantermi képzésre.
Képzésre való felvétel: a tanulót az eredeti részletes Tájékoztatónkban leírtak alapján iskolázzuk be, és kötünk Képzési Szerződést.

A képzésen résztvevők felkészült oktatók segítségével sajátíthatják elaz elsősegélynyújtás alapjait, s készülhetnek fel a vizsgára.
Sokan teherként élik meg a jogosítvány megszerzésének folyamatában az elsősegélynyújtás vizsgát, ők sajnos nem gondolnak arra, hogy ezek az ismeretek a mindennapi életben is jól használhatóak egy esetleges rosszullétnél, balesetnél.
Közúti elsősegély oktatónk: Szilaj Izabella – Mentőtiszt

Kategóriák:

(AM, A2 , A1 kategóriák, A korlátlan, B kategória)

AMam

Olyan két-, három- vagy négykerekű jármű, amelyet 50 cm3-t meg nem haladó lökettérfogatú belső égésű motor vagy legfeljebb 4 kW teljesítményű egyéb motor hajt, tervezési végsebessége a 45 km/óránál nem nagyobb és saját tömege legfeljebb 350 kg.

Az “AM” kategóriába tartozó jármű vezethető “AM” (moped) és “TR” (trolibusz) nemzeti kategóriára, továbbá bármely nemzetközi kategóriára, alkategóriára, kombinált kategóriára érvényesített vezetői engedéllyel.

A2

Legalább 400 ccm hengerűrtartalmú, legalább 20 kW teljesítményű motorkerékpár.
Az “A2 kategóriába tartozó járművek “A2 vagy “A” kategóriára érvényesített vezetői engedéllyel vezethetők.

Az “A2 kategóriára érvényesített vezetői engedéllyel vezethető még az “A1″ kategóriába tartozó motorkerékpár, valamint – az orvosi érvényesség lejártát követően is, de legfeljebb az engedély kiállítását követő tíz évig – a segédmotoros kerékpár, a lassú jármű és pótkocsija, a kerti traktor és az állati erővel vont jármű.

A1 alkategória

Legalább 75 ccm , legfeljebb 125 ccm hengerűrtartalmú motorkerékpár.
Az “A1″ kategóriába tartozó járművek az “A1″ kategória, “A” kategória és az „A2” kategória valamelyikére érvényesített vezetői engedéllyel vezethetők.

Az “A1″ kategóriára érvényesített vezetői engedéllyel vezethető még – az orvosi érvényesség lejártát követően is, de legfeljebb az engedély kiállítását követő tíz évig – a segédmotoros kerékpár, a lassú jármű és pótkocsija, a kerti traktor és az állati erővel vont jármű.
Az 1998. január 1-je előtt kiadott “A1″ alkategóriával a 125 cmhengerűrtartalmat meghaladó, de a 150 cm3 hengerűrtartalmat meg nem haladó hajtómotorral ellátott motorkerékpárt is lehet vezetni.

A korlátlan

A legalább 600 ccm hengerűrtartalmú, legalább 50kW teljesítményű motorkerékpár.
Az “A” kategóriába tartozó járművek csak “A” kategóriára érvényesített vezetői engedéllyel vezethetők.

Az “A” kategóriára érvényesített vezetői engedéllyel vezethető még az “A2 kategóriába,  és az “A1″ kategóriába tartozó motorkerékpár, valamint – az orvosi érvényesség lejártát követően is, de legfeljebb az engedély kiállítását követő tíz évig – a segédmotoros kerékpár, a lassú jármű és pótkocsija, a kerti traktor és az állati erővel vont jármű.

B kategória_MG_3584

A “B” kategóriába tartozik a (forgalmi engedély bejegyzése alapján) legfeljebb 3500 kg megengedett legnagyobb össztömegű, a vezető ülésén kívül legfeljebb 8 állandó ülőhellyel rendelkező gépkocsi, amely lehet személygépkocsi vagy kis tehergépkocsi is.

A “B” kategóriára érvényesített vezetői engedéllyel vezethető még – az orvosi érvényesség lejártát követően is, de legfeljebb az engedély kiállítását követő tíz évig – a mezőgazdasági vontató és könnyű pótkocsija, a segédmotoros kerékpár, a lassú jármű és pótkocsija, a kerti traktor és az állati erővel vont jármű.