Skip to content Skip to footer

Tanfolyamok

Garantáljuk a minőségi oktatást

0
jogosítványt szerző tanuló
Ha sürgős a jogsi

Tanfolyam kezdése akár 1 órán belül (KRESZ elmélet)

Elsősegély

A képzésen résztvevők mentőtiszt segítségével tanulják az elsősegélynyújtás alapjait és készülnek a vizsgára.

Miért fontos?

Az elsősegélynyújtás a mindennapi életben is jól használható egy esetleges rosszullétnél, balesetnél.

KRESZ-oktatás

Elméleti oktatásunk az összes kategóriában, kivetitővel felszerelt tantermünkben történik.A vizsgára felkészitő programok tartalmilag és formailag megfelelnek a hatósági vizsga anyagának.

E-learning / távoktatás

Az összes kategóriás KRESZ tanfolyam elvégezhető e-learning képzés keretében is. Az online oktatást azoknak ajánljuk, akik munkájuk, időbeosztásuk, elfoglaltságuk miatt nem tudnának bejárni tantermi képzésre. A tanulót távoktatás esetében is az eredeti részletes tájékoztatónkban leírtak alapján iskolázzuk be, és kötünk képzési szerződést.

Kategóriák

AM segédmotor kerékpár (robogó)

Segédmotoros kerékpárok, azaz kétkerekű segédmotoros kerékpárok (L1e kategória) vagy háromkerekű segédmotoros kerékpárok (L2e kategória), amelyek legnagyobb tervezési sebessége 45 km/h (kivéve azokat, amelyek legnagyobb tervezési sebessége 25 km/h-nál kisebb vagy azzal megegyezik), és hengerűrtartalma nem nagyobb 50 cm³-nél.

Előírt mininális életkor: 14 év

A1 kategória

Olyan motorkerékpár, amelyek hengerűrtartalma a 125 cm³-t, teljesítménye a 11 kW-ot, teljesítmény/ tömeg aránya pedig a 0,1 kW/kg-ot nem haladja meg, továbbá olyan motoros triciklik, amelyek teljesítménye a 15 kW-ot nem haladja meg.

Előírt mininális életkor: 16 év

A2 kategória

Olyan motorkerékpár, amelyek teljesítménye nem haladja meg a 35 kW-ot, teljesítmény/ tömeg aránya pedig a 0,2 kW/kg-ot, és amelyet nem kétszer akkora teljesítményű járműből alakítottak át.

Előírt mininális életkor: 18 év

A (korlátlan)

Olyan motorkerékpár, amely nem tartozik az A1 és A2 alkategóriába, az A korlátozott kategóriába, továbbá motoros triciklik, amelyek teljesítménye a 15 kW-ot meghaladja.

Előírt mininális életkor: 24 év

B (személyautó)

a) A 3500 kg-ot meg nem haladó megengedett legnagyobb össztömegű gépkocsi, amely a vezetőn kívül legfeljebb nyolc utas szállítására tervezett és gyártott gépjármű,
b) Az a) pont szerinti gépkocsiból és 750 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó (könnyű) pótkocsiból álló járműszerelvény, aminek megengedett legnagyobb együttes össztömege legfeljebb 4250 kg
c) Az a) pont szerinti gépkocsiból és 750 kg megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó (nehéz) pótkocsiból álló járműszerelvény, feltéve, hogy a pótkocsi megengedett legnagyobb össztömege nem haladja meg a vontató jármű saját tömegét. E járműszerelvény megengedett legnagyobb együttes össztömege legfeljebb 3500 kg.    —  Előírt mininális életkor: 17 év

B+E kategória

B kategóriába sorolt gépkocsiból és nehéz pótkocsiból álló járműszerelvény, melynek megengedett legnagyobb együttes össztömege meghaladja a 3500 kg-ot.

Előírt mininális életkor: 18 év

B 96 kategória

B kategóriába sorolt gépkocsiból és nehéz pótkocsiból álló járműszerelvény, ahol a járműszerelvény megengedett legnagyobb együttes össztömege 3500 kg és 4250 kg között van.

T (traktor)

A T kategória fogalma
Nemzeti kategória: mezőgazdasági vontató és két nehéz pótkocsi, lassú jármű és pótkocsi.
Mezőgazdasági vontató: mezőgazdasági munka végzésére készült, de pótkocsi vontatására is alkalmas, rakfelület nélküli olyan jármű, amelyet beépített erőgép hajt és sík úton önerejéből 40 km/óra sebességnél gyorsabban haladni képes.
Lassú jármű: olyan jármű, amelyet beépített erőgép hajt és sík úton önerejéből 25 km/óra sebességnél gyorsabban haladni nem képes.

Előírt mininális életkor: 16 év